Image module

affected

werktitel

Je weet waarschijnlijk waar je vandaan komt: de specifieke plaats (en) en de tijd waarin je bent opgegroeid, en je kent je ervaringen, gewoontes en de keuzes die je hebt gemaakt. Maar heb je er ooit over nagedacht waarom die elementen zijn zoals ze zijn, waarom doe je de dingen die je doet?

het project

In het filmproject Affected [werktitel] focussen we op de oorsprong van je leven: je ouders. Waar komen zij vandaan? Hoe leefden, werkten, reisden, dansten en zongen ze? Deze vragen leiden tot het ultieme thema van Affected: hoe hebben of hebben de keuzes van je ouders je beïnvloed?

Affected is een serie filmportretten over hoe de keuzes die ouders hebben gemaakt hun kinderen hebben getroffen. De portretten zijn oprechte ongepolijste verhalen van mensen die we op onze eigen straten ontmoeten, ongedwongen ontmoetingen in andere steden en toevallige ontmoetingen aan de andere kant van de wereld. We delen hun inzichten om andere (jonge) mensen te inspireren, hun interesse, mededogen en begrip voor anderen te wekken en hen te helpen hun keuzes te maken.

teaser

een impressie

De pilot voor Affected werd geschoten in Bristol, Engeland. Tijdens een bezoek aan de stad met verschillende motieven, kwam filmmaker Menno van Wees in een vintage winkel. Wat volgde was een intrigerende ontmoeting met de jonge winkelier die de filmmakers moedertaal bleek te spreken. De vraag hoe dat tot stand kwam leidde tot een fascinerend eerlijk inzicht in haar leven. Opgenomen in slechts een paar uur, in de vintage winkel waar ze zo vaak te vinden is.

productie

Huidige status: pre-productie
De productie van Affected vindt plaats in 2021/2022.

publicatie

Het project wordt in 2022 uitgebracht tijdens het Collecting Stories-festival.

contact

Heeft de Billy-teaser je interesse gewekt? Betekent het onderwerp van het filmproject iets voor jou? We horen graag van je!

Stuur voor meer informatie ‘hoi’ naar de Affected-projectleider Menno van Wees via menno@collectingstories.com of telefoonnummer +31(0)681476828