Image module

Collecting Stories

over de stichting

De Collecting Stories Foundation heeft als doel om niet commerciële, cultureel verantwoorde filmprojecten te realiseren en deze beschikbaar te stellen aan filmmakers en/of vertoners om een breed publiek te kunnen voorzien van een inhoudelijke boodschap. Bij de Collecting Stories Foundation geloven we in de kracht van storytelling. Door goed te luisteren naar mensen en hun verhalen met integriteit te verwerken om anderen herkenning en steun te verschaffen bij het maken van keuzes of het verwerken van emoties of ervaringen.

De Collecting Stories Foundation foundation fungeerd als een tussenstation van verhalen, waarna ze op het juiste spoor de wereld in worden gestuurd naar de juiste doelgroep. De kracht van de stichting ligt in de aandacht en geborgenheid van de vaak kwetsbare, openhartige verhalen en hun vertellers. De integriteit van de verteller en de waarheid van het verhaal staan atijd voorop en mogen nooit ten prooi vallen aan kanalen die niet met de grootst mogelijke zorgvuldigheid ermee om gaan. Ons missie is om verhalen het podium te bieden dat ze verdienen en inhoudelijk de juiste mensen personen te bereiken.

de basis

foundation

Het idee voor het oprichten van de stichting ontstond toen filmmaker Menno van Wees tijdens zijn reizen allerlei mensen met prachtige verhalen tegenkwam. Hij wilde, liefst op het moment van de eerste ontmoeting, de verhalen op een eerlijke en ongefilterde manier vangen en vertalen naar korte portretten.

Als filmmaker, net als ieder andere kunstenaar, heb je behoefte om mooi werk te maken dat mensen raakt, een diepere betekenis heeft, een verhaal verteld. Om deze verhalen op te halen en op een professionele manier te produceren of te vertonen is echter een aanzienlijk budget nodig. Een goede filmmaker heeft oog voor schoonheid en kan mooie films maken, maar is soms zelf niet in staat de benodigde fondsen te verzamelen. En bij commerciële producties blijven veel prachtige verhalen op plekken waar ze nooit tevoorschijn zullen komen. Het zijn juist die (vaak alledaagse) verhalen die de kijkers verassen en boeien, troost bieden, verwantschap teweegbrengen, empathie opwekken en inspiratie geven.

samen

community

Een integere en fijne samenwerking tijdens het hele proces, en de betrokkenheid van zoveel mogelijk (verschillende) mensen is uitermate belangrijk. Collecting Stories staat niet alleen voor het ophalen en vertonen van interessante verhalen; de weg ernaartoe heeft minstens net zoveel waarde.

Zie hier meer over onze werkwijze