Image module

Sister Cities

Het project SisterCities is geïnspireerd door de jarenlange ervaring van projectmanager Andrea Wiedemann Bolinger met uitwisselingsprogramma’s tussen haar geboortestad Luzern (CH) en diens zustersteden over de hele wereld. Hoewel twee steden officieel ‘zusters’ kunnen worden door een schriftelijke overeenkomst, heeft Andrea gezien dat het de mensen in die steden zijn die deze band echt tot leven brengen. Ze heeft met verbazing gezien hoe snel vriendschappen worden gesloten wanneer iemand betrokken raakt, open is en naar een ander luistert. Het creëert een inspirerende en vruchtbare samenwerking, waarbij gemeenschappelijke passies en onderwerpen worden gedeeld.

Image module

Deze ervaringen inspireerde het project SisterCities: we halen de verhalen op van vrouwen die een beroep delen maar leven in een ander land, een andere cultuur en een verschillende taal spreken. Verschillend, maar misschien hebben zij dezelfde dromen, verlangens en angsten. SISTERS. Zonder bloedverwant te zijn, maar verbonden door hun gelijke beroep en de partnerschappen van hun steden.

“De korte films geven een prachtig beeld van vrouwen in onze eigen stad en in onze partnersteden”

In de filmportretten volgen we de vrouwen in hun dagelijks leven: misschien nemen ze ons mee naar hun werkplek of naar een plaats in hun stad die een speciale betekenis voor hen heeft. Lopen we samen door hun straat of woonwijk, of rijden we door de stad. Wij gaan met hen mee waar ze ook maar heen willen gaan. Altijd met de camera erbij.

Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module

stijl

De kenmerkende stijl van filmen zorgt ervoor dat de kijker heel dichtbij de Sisters komt. De films worden hierdoor eerder portretten; eerlijk en persoonlijk. We gaan op zoek naar antwoorden en bespreken onderwerpen die de vrouwen met elkaar verbindt, maar ook thema’s die hen onderscheidt. De vragen worden nooit letterlijk gesteld: de uiteindelijke verhalen zijn het resultaat van samenwerking en vertrouwen tussen de vrouwen en de filmmakers. Het zijn intieme, integere verhalen van vrouwen. Over haar werk, haar familie, haar liefde, haar verdriet. Het gaat niet over politiek, religie of wereld aangelegenheden. Het draait allemaal om de mens.

De korte films hebben elk een lengte van 12 minuten en worden in hun originele taal opgenomen en vervolgens ondertitelt.

SisterCities, een fantastisch idee van Collecting Stories – dit project bouwt bruggen!”

vertoning

De grote finale is tegelijkertijd een prachtig begin. De première! Dit gebeurt in een lokale bioscoop, met rode loper, uitgenodigde gasten uit binnen- en buitenland, lokale pers en persvertegenwoordigers uit de partnersteden en geïnteresseerde burgers. Samen kijken we naar de première de film, die de stad en de partnersteden laat zien, maar vooral de mensen, de Sisters, die daar wonen en die we voor een paar minuten in de schijnwerpers hebben gezet.

contact

Neem voor meer informatie contact op met projectambassadeur Andrea via andrea@collectingstories.com of bel haar op +31(0)6 83 65 64 97

Meer informatie